Uključi se

ČLANSTVO

Trenutno Omladinski savez okuplja dvadesetak omladinskih udruženja što iznosi oko 2 000 pojedinih članova. Naravno, vizija nam je da se proširimo na sva bosanskohercegovačka udruženja i sekcije u Švedskoj kako bismo ostvarili jedinstvo i snagu.
Naše članice su registrovana bosanskohercegovačka udruženja ili omladinske sekcije koje okupljaju članove starosne dobi između 6 i 25 godina u najmanjem omjeru od 60 % od ukupnog broja članova, odnosno čiji upravni odbor sačinjavaju mladi spomenute starosne dobi u najmanjem omjeru od 60 %. Glavni odbor BHUF-a donosi odluku o prijemu lokalnog omladinskog udruženja u članstvo, a udruženje mora biti formirano u skladu sa kodeksima osnovnih demokratskih načela, biti ekonomski samostalno i prihvatiti Statut i druga normativno-pravna akta BHUF-a.
Neke od pogodnosti koje naše članice uživaju su direktna ekonomska pomoć u obliku godišnje potpore, mogućnost dodatne ekonomske potpore za određene aktivnosti ili projekte kao i učešće na našim aktivnostima.

Ako vaše udruženje želi da se učlani potrebno je samo da stupite u kontakt sa nama putem e-maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.